Glas half leeg

Written by Blogs

De trein is op weg naar Den Haag. Voorbij Gouda komt de conducteur langs en OV-kaarten worden uit jassen en tassen getrokken. ‘Heeft iedereen het naar zijn zin?’  Links een knik, rechts een knik. Na een laatste groet verdwijnt de conducteur. Hij heeft geen enkele kaart gecontroleerd. Om mij heen zie ik verbaasde, maar bovenal glimlachende gezichten. Eén vrouw moppert. Ze opent de deur van de coupe naar de hal en zegt tegen de conducteur: ‘Ik eis dat u mijn kaartje ziet.’

Bij het eindstation wenst de conducteur ons via het omroepsysteem een fijne dag toe en hij vervolgt: ‘En voor die ene mevrouw, voor wie het vandaag even tegenzit, ik wens u alvast voor morgen een grandioze dag toe.’

Last modified: 13 november 2018

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

leuke blog? help hem verspreiden